• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Giresun Valiliği
T.C. Giresun Valiliği
T.C. Giresun Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Görev Yapmış Valilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Kurumsal Kimlik Mevzuat Etik Kurulu İl Protokol Listesi İl İnsan Hakları Kurulu
  • GİRESUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kolluk Gözetim Yatırım Köydes Personel Kimlik Kartı Bilgi İşlem Yardım
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Validen Haberler Basın Açıklamaları Asayiş Bülteni
  • İLETİŞİM
°C
6
Temmuz2022
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Valimiz
      • Vali Yardımcılarımız
        • Mehmet Fikret ÇAVUŞ
        • Dr. Hasan TANRISEVEN
        • Davut SİNANOĞLU
    • Görev Yapmış Valilerimiz
    • Valilik Birimleri
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
    • Tarihçe
    • Kurumsal Kimlik
    • Mevzuat
    • Etik Kurulu
    • İl Protokol Listesi
    • İl İnsan Hakları Kurulu
  • GİRESUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İl Jandarma Komutanlığı
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Göç İdaresi Müdürlüğü
    • Kolluk Gözetim
    • Yatırım
    • Köydes
    • Personel Kimlik Kartı
    • Bilgi İşlem Yardım
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Validen Haberler
    • Basın Açıklamaları
    • Asayiş Bülteni
  • İLETİŞİM
 

Sayın Valimiz “Yemek Sevenleri Giresun'a Davet Ediyorum” Dedi

27.05.2022

Valimiz Sayın Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü Hanımefendi, Giresun Yöresel Mutfağından 15 çeşit ürünün  yer aldığı tarihi Zeytinlik semtinde düzenlenen sunuma katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle; Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hayata geçirilen, 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” nedeniyle Giresun’da da çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu kapsamda, Türk Mutfağı Haftasının son günü olan 27 Mayıs Cuma günü Giresun’umuzun tarih kokan semti Zeytinlik semtinde bulunan Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait Zeytinlik Konağı’nda yöresel yemeklerin yer aldığı özel bir sunum gerçekleştirildi.

YÖRESEL YEMEK SUNUMUNDA 15 ÇEŞİT ÜRÜN YER ALDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğretmen usta öğretici ve öğrencileri tarafından titizlik ve özenle hazırlanan; zeytinyağlı yaprak sarma, kiraz turşusu, taflan turşusu, fasulye turşusu, dible, ısırgan çorbası, samaksa tatlısı, sakarca, kaldirik, kara lahana (pancar) çorbası, mısır ekmeği, merulcan (diken ucu) kavurması gibi 15 çeşit ürünün yer aldığı Giresun Yöresel Mutfağına ait yemeklerin misafirlere sunumu ve ikramı yapıldı.

Türk Mutfağının Giresun yöresine has ürünlerinin sunulduğu program davetliler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

“YEMEK SEVEN TÜM VATANDAŞLARIMIZI GİRESUN'A DAVET EDİYORUM”

Etkinliğe katılan Sayın Valimiz burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte yetişen bitkilerden yapılan ve sağlık açısından faydalı olan yöresel yemekleri tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Yemeklerin sunumunu tarihi bir semtte yaptıklarına dikkat çeken Sayın Valimiz "Bu Zeytinlik semti de güzide bir semtimiz, turizme kazandırmak ve ön plana çıkarmak istediğimiz, sadece martı seslerini duyabileceğiniz, başka gürültünün olmadığı, aslında şehrin ortasında, çölde vaha gibi güzel bir semt. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı, turistleri, gurmeleri, yemek seven tüm vatandaşlarımızı Giresun'a davet ediyorum. Yemeklerimizi, denizimizi, yaylalarımızı, tüm güzelliklerimizi onlarla paylaşmaya hazırız" dedi.

Yaklaşık 400'e yakın yemek çeşidiyle zengin bir içeriğe sahip Giresun mutfağı için "Özellikle vejetaryenler için ve sağlıklı beslenmek isteyenler için Giresun mutfağı biçilmiş kaftan. Bu yemekler arasında veganlara uygun yemekler de var " diyen Sayın Valimiz, etkinliğin Türk mutfağının ve Giresun mutfağının tanıtılması için gelecek yıllara bir altyapı oluşturmasını temenni etti.

Türk Mutfağının tanıtımı için başlatılan çalışmalar vesilesiyle Giresun Mutfağının da tüm dünyaya tanıtılması için bunun bir fırsat olduğuna dikkat çeken Sayın Valimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinliğe; Vali Enver Ünlü, Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, kurum müdürleri ve turizm işletmelerinin temsilcileri ile davetliler ve basın mensupları katıldı.

 
 
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi Gazete
Çıtlakkale Mahallesi Atatürk Bulvarı Hükümet Konağı Merkez Giresun
0(454) 282 0 282